Innovaatioseteli

Uudistumisen ja kehittämisen tuki pk-yrityksille! 

Innovaatioseteli

Mikä se on?

Innovaatioseteli on Business Finlandin myöntämä yritystuki. Sen avulla kansainvälisille markkinoille suuntaava, suomalainen mikro- tai pk-yritys voi ostaa yrityksen ulkopuolista osaamista jopa 5000 euron (+ alv.) arvosta. Business Finland maksaa näin ulkopuolisen konsultin laskusta suurimman osan: 4000 euron (+ alv.) osuuden. Yrityksesi omarahoitusosuus on vain 1000 euroa (+ alv.).

Innovaatioseteli

miten se toimii?

Innovaatiosetelillä on tarkoitus tukea yrityksen uutta tuote- tai palveluideaa, liiketoimintaa sekä kasvua. Itse asiassa Innovaatioseteli on Business Finlandin tarjoamista tuista ensimmäinen yritykselle, jonka suunnitelmissa on liiketoiminnan kehittäminen. Innovaatiosetelin jälkeen voit saada TKI-prosessiin tukea myös esimerkiksi Tempo-rahoituksen ja Explorer-rahoituksen avulla sekä hakemalla T&K-lainan. Innovaatioseteli soveltuukin myös startup-yritykselle.

Innovaatiosetelillä innovaatiotoimintaan liittyvät palvelut meiltä

Innovaatiosetelin avulla voimme yhdessä aloittaa innovaatioprosessisi ja muuntaa ideasi innovaatioksi, toimialastasi riippumatta. Näin innovaatiostasi muodostuu tarpeeksi omaperäinen kilpailijoihin verrattuna ja sille löytyy markkinoita eli vastaat toimintaympäristösi muutoksiin sekä asiakkaiden tarpeisiin. Lisäksi otat avullamme huomioon rahoittajien toiveet ja haet yritystukia menestyksellä, myös Innovaatiosetelin jälkeen.

Innovaatioseteli on siis kustannustehokas tapa aloittaa kehittämään tuotettasi tai palveluasi. Saat tiimiisi tarvittavaa asiantuntemusta, sillä meiltä löydät Aleksandran, jolla on kokemusta suomalaisten mikro- ja pk-yritysten auttamisesta ja neuvonnasta, sekä kotimaisen että EU-rahoituksen kanssa, yli 15 vuoden ajalta. Lisäksi olemme erikoistuneet kansainvälistymispalveluihin, joissa erityisosaamistamme ovat Itämeren alueen maat ja markkinat.

Innovaatiosetelillä ostettava palvelupakettimme

Innovaatioseteli-palvelupakettimme koostuu yleensä vähintään kahdesta vapaavalintaisesta työpajasta sekä konsultoinnista työpajojen välillä. Palvelupakettiin on kokonaisuudessaan hyvä varata aikaa noin yksi kuukausi. Innovaatiosetelillä ostettava (5000 euron + alv. 0%) pakettimme etenee yleensä näin:

  • Alkukartoitus (jossa käymme läpi tavoitteesi ja toiveesi sekä autamme Innovaatiosetelin hakemisessa)
  • Ensimmäinen työpaja, joka kestää 4,5 tuntia (Turun toimistollamme tai etänä)
  • Konsultointia
  • Toinen työpaja, joka kestää 4,5 tuntia (Turussa tai etänä)

Työpajojen ja konsultointien aiheet kannattaa valita yrityksesi tarpeiden mukaan, ja keskustelemme mielellämme palvelupaketin räätälöinnistä. Palvelumme toteutetaan englannin kielellä, ja pääset tutustumaan esimerkkeihin työpajoistamme tästä.

Innovaatiosetelin hakeminen

Palvelupakettiimme sisältyy apumme jo Innovaatiosetelin hakuvaiheessa. Innovaatiosetelin hakemista ja hakemusta on hyvä pohtia yhdessä palveluntarjoajan kanssa, koska näin yrityksesi palvelutarve ja tavoitteet tulevat kuvatuksi tarpeellisella tarkkuudella. Hakemuksen jättämisen jälkeen saat päätöksen Business Finlandilta nopeimmillaan viikossa. Innovaatiosetelin hakemisessa autamme seuraavilla tavoilla:

  • Esittelemme, millaisia asioita hyväksytyissä hakemuksissa painotetaan
  • Kehitämme ideaasi yhdessä kanssasi niin, että idea soveltuu Innovaatiosetelin hakemiseen
  • Otamme suunnittelussa huomioon myös polkusi tai innovaatioprosessisi Innovaatiosetelistä eteenpäin, jotta yritystukien ja rahoituksen hakeminen mahdollistuu sinulle myös jatkossa